Rätt utrustning för snabba puckar

Rätt utrustning för snabba puckar

Ishockey är en fartfylld sport där säkerhet i form av rätt utrustning är mycket viktigt. Är du nyfiken på vad som är bra att tänka på så ta en titt här.

Välj rätt skridskor och klubba

Man kan säga att en yngre spelare i regel behöver mjukare skridskor än vuxna mer erfarna. En hårdare skridsko maximerar kraftöverföringen mot isen vilket ger mer kraft och högre fart. Klubbor finns i flera bladvinklar för att passa olika typer av spelare. Förutom bladvinkel bör man beakta klubbans flex. En hög flex ger en hårdare klubba och en låg flex ger en mer böjbar klubba. Det är spelarens ålder och styrka som avgör vilken flex som är optimal.

Säkerheten är viktig

Några skydd är extra viktiga då man spelar hockey och rent av farligt att inte använda. Bland de viktigaste är hjälmen. Den får gärna vara utrustad med ett så kallat antirotationsskydd som är speciellt utvecklat för att förhindra hjärnskakningar. Vidare ett bra axelskydd, armbågsskydd, hockeybyxor och benskydd. Ju äldre spelare desto högre kvalitet på skydden krävs. En suspensoar är ett annat måste och här finns olika modeller som passar både killar och tjejer. Sist men absolut inte minst viktigt är halsskyddet! Inom juniorhockeyn är halsskyddet ett krav, vilket skyddar mot livsfarliga skärskador på isen.