Hockeyn förr och nu

Hockeyn förr och nu

Så klart så har hockey utvecklats och ser helt klart annorlunda ut nu mot för hur den såg ut förr i tiden. Sedan de första reglerna skrevs vid McGill-universitetet 1877 så har mycket vatten runnit under broarna. Eller is ska vi kanske säga. Kanada är där utvecklingen av hockeyn började och det är en sport som spridit sig världen över. Inte minst till vårt avlånga land.

Vi har producerat många duktiga hockeyspelare som åkt över för att testa lyckan i NHL. Det var i början på 20-talet som sporten fick fotfäste i vårt land och det är så klart skillnad på hur det ser ut idag mot för förr. Idag kan alla spela ishockey efter sin förmåga. Det finns massor med hockeyplaner att spela på och skillnaderna idag mot för förr är väl att tidigare så skapade man sina egna hockeyplaner och idag så är det välordnat med islador och stora arenor där det går att spela hockey.

Idag så finns det gymnasieskolor med hockey som stort ämne. Här kan man utvecklas som spelare om man har någon form av talang inom hockeyn. Så klart så blir inte alla proffs i NHL men kan dock bli en betald spelare inom något lag här hemma i vårt avlånga land. Sverige är en stor hockeynation och vi har en lång tradition och många duktiga hockeylag och spelare.