Fixa din cykel till sommaren

Fixa din cykel till sommaren

Det finns de som cyklar året om. Men om du bor i de norra delarna av Sverige så kommer det att dröja ytterligare ett par månader innan du kan cykla på barmark igen. Men trots att det är ett tag fram tills dess kan du redan nu börja göra i ordning din cykel för den kommande cykelsäsongen.

Kolla cykeln

Till att börja med behöver du ta en titt på din cykel för att säkerställa att den går att använda och ge dig tiden att åtgärda eventuella problem. Kedjan är en del av cykeln som kan behöva åtgärder. Till exempel om den har hoppat ur eller om den börjat rosta. Däcken är det du nästan alltid behöver se över innan det är dags att cykla. Det är för att luften går ur en del även när du inte använder cykeln. I värsta fall kan däcken fått punka. Slutligen ska du se till att cykelns lampor och reflexer är på plats.

Cykelvård

Sedan finns det flera produkter du använder för att ge cykeln extra kärlek. Det finns till exempel rengöring, cykelolja, spray till låset och vätska till bromsarna eller dämparna. Dessa varor kan hittas här. Alternativt kan du besöka din närmsta cykelbutik.